Konstigt!

Nu är'e såhär att jag ska berätta en ganska konstig sak som jag var med om för ett par timmar sedan!

Jag jobbar med handikappade på ett boende i Alvesta! Och just idag så har jag natten! Resten av personalen gick vid 9 tiden, eftersom att allt var färdigt.

Tänkte att man kunde ta en kvälls cigg vid 10 tiden och går ut och sätter mig på bänken vid våran uteplats. Det är ju upplyst på hela området och det är ju bra..sitter och pratar med min kille..tittar runt lite. Ser att det står en kille på balkongen lite längre bort. Den snubben bor ju högst upp med så han ser ju klart och tydligt att jag sitter där pga av alla lamporna osv!
2 minuter senare hör jag att något med hög fart kommer farande förbi mitt högra öra, tittar av någon anledning runt och sedan upp på balkongen där den snubben precis stod. Då ser jag att han håller i något svart, jag ser honom eftersom att han har tänt i sin lägenhet och det lyser ut på hans balkong.
Blit jätterädd, säger till min kille att jag måste ringa polisen och slinker fort som fasen in genom dörren så att han inte kan skjuta på mig igen!

Ringer polisen från min mobil, talar om vad det är jag precis har varit med om och att det har hänt mig en gång innan för ett par veckor sedan.En bil skickas från Växjö till Alvesta. Ringer därefter min chef och talar om vad som har hänt, hon säger att hon ska ta sig till Alvesta så fort hon bara kan.
Polisen ringer kort därefter och frågar ÄN en gång vad det var som hände och jag berättar snällt.
Efter 40-45 minuter dyker polisen upp, även en sjuksköterska som chefen har ringt! Poliserna frågar ÄN en gång vad det var som hände och jag förklarar ÄN en gång, det verkar dessvärre som om dom inte tror på mig, eller orkar lyssna..ungefär som om man stod och talade för döva öron. Dom frågar om jag är vän med den mannen som sköt på mig (klart som korvspad att jag inte är), om jag vet vem det är (neheddu!!), och så säger dom att det inte kan komma ifrån ett soft air gun (men hallå..jag vet väll inte något om vapen överhuvudtaget!!)..Var även tvungen att ge mina personuppgifter och mobilnummer. Verkar som om jag var mer intressant än själva gärningsmannen, dessutom tycker jag inte om att lämna uppgifter till polisen, men man måste ju.Dom går efter 3-5 minuter! Poliserna säger att dom ska ringa på hos mannen (frågar om jag har portkoden till dörren..men nej!!) och om han inte öppnar så kan dom tyvärr inte göra någonting. Efter det åker dom bort till lägenheten, och sen dess har jag inte hört av dom!

Sjuksköterskan går efter 15-20 minuter och lämnade sitt nummer om det skulle hända någonting (han var dessutom den enda som lyste och kollade efter patroner eller kulor!!!!!)

Chefen har dock inte dykt upp än men hoppas att hon gör det snart..får bjuda på lite kaffe och prata lite, efter det hade jag tänkt sova. Eftersom att jag jobbar så ska jag upp ganska tidigt med och då vill jag ju vara någolunda pigg, slutar inte förrän vid 09.30!!

Tycker att det var dåligt av poliserna att inte undersöka saken närmare, det enda dom frågade var "Vad var det som hände, vad var det som hände?" Kommer polisanmäla den mannen så fort han skjuter på mig igen, verkar som om det måste hända något riktigt allvarligt innan man blir hörd och att dom tar saken mer på allvar! För dom verkade det bara som någon slags lek!! Tänk om jag hade blivit skjuten i huvudet? eller i halsen? Tänk om jag hade förblött där på uteplatsen, och personalen som kommer imorgon hade hittat mig där?..DÅ hade nog polisen reagerat annorlunda, för då hade de haft ett mord istället för ett "simpelt" rackartyg! Blir väldigt väldigt förbannad och ledsen att det ska behöva hända så mycket innan dom får upp ögonen, då kan det vara försent!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0